Villtofta Plantskola

Maskrosvin

2 L maskrosblommor
4 L vatten
1,5 kg socker
2 appelsin skivor
1 citron skiva
1 potatis skiva
500 g russin
50 g jäst
1 skiva vitt bröd

Gör så här:
Koka upp vattnet,häll det över blommorna i en hink och låt de stå och dra i 3 dagar.
Täck med duk eller plastfolie med små hål i.
Sila bort blommorna & koka upp maskrosvattnet med sockret och låt de koka i 20 min.
Låt svalna och häll upp i hink igen.
Tillsätt apelsiner-citron och potatisskivan samt russinen.
Bred jästen på brödskivan och lägg den upp och ned.
Låt stå övertäckt i hink i 9 dagar i rumstemperatur. Sila bort allt och tappa upp på damejeng låt stå i rumstemperatur i 2 månader tills vinet jäst färdigt.
(Låt vinet jäsa färdigt under vintern)